Magazinul nostru foloseşte cookie pentru a-ți oferi o experiență personalizată. Acceptă cookie pentru a te bucura de toate facilitățile magazinului nostru online.
Picioarele umflate reprezintă o afecțiune în care excesul de lichid se acumulează în țesuturile picioarelor, producând edem. În același timp, membrul însuși crește vizibil în mărime, pielea devine flască și, atunci când se aplică presiune, apar adâncituri care nu dispar imediat.
Care sunt cauzele picioarelor umflate?
Te poți întreba deseori “De ce se umflă picioarele”?
Atunci când există prea mult lichid în țesuturi, există o funcționare defectuoasă în organism. Cele mai frecvente cauze ale umflăturilor sunt:
Suferi de picioare umflate? Există multe cauze ale acestor tulburări. Unele sunt temporare (reacție alergică, vânătaie, infecție), altele indică dezvoltarea unor patologii ale membrelor inferioare (vene varicoase, tromboflebită) iar altele indică boli grave ale organelor interne (inimă, rinichi, sistem limfatic).
O persoană nu poate spune singură de ce i se umflă piciorul: din cauza pantofilor incomozi sau din cauza unui vas blocat. Te supără picioarele umflate din cauze pe care le cunoști? Încearcă să eviți să le mai faci, cum ar fi purtarea pantofilor incomozi sau statul prea mult în picioare.
Specialiștii sfătuiesc să asculți următoarele simptome:
Cum se tratează picioarele umflate?
Ca în cazul tuturor problemelor de sănătate, umflarea necesită un diagnostic corect și un tratament în timp util. Cu toate acestea, în cazurile în care problemele cu picioarele sunt temporare și nu sunt patologice, poți atenua singur această stare.
Când ajungi acasă, trebuie să te întinzi astfel încât picioarele să fie deasupra nivelului inimii. Când stai la calculator sau la birou, picioarele trebuie așezate pe o bancă mică sau pe un suport pentru picioare;
Acest masaj poate fi făcut pe cont propriu. Ar trebui să începi din zona inghinală, mai întâi mângâind picioarele, apoi masând picioarele pe toată suprafața mușchilor. O atenție deosebită trebuie acordată picioarelor, masând degetele de la picioare și călcâiele;
Acestea ajută la eliberarea rapidă a tensiunii și la activarea circulației. Picioarele trebuie ținute alternativ într-o baie caldă (aproximativ 30 de grade) și într-una rece. Un duș de contrast la fel poate ajuta.
Pentru a preveni umflarea picioarelor, poți urma câteva sfaturi:
Exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și fluxului de oxigen și nutrienți către mușchi și țesuturi, ceea ce reduce riscul de umflare a picioarelor;
Se recomandă reducerea consumului de alimente bogate în sodiu, precum mâncarea procesată, snack-uri și alimente fast-food, și înlocuirea lor cu alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, avocado, spanacul sau cartofii dulci;
Atunci când stai mult timp în picioare sau stai jos pentru perioade lungi de timp, este posibil să se acumuleze lichid în picioare, ceea ce poate duce la umflarea lor. Pentru a preveni acest lucru, este recomandat să îți ridici picioarele la nivelul inimii timp de 20-30 de minute zilnic, fie în timpul somnului, fie prin folosirea unor perne speciale de ridicare a picioarelor.
Astfel, pentru a preveni sau reduce umflarea picioarelor, este important să îți faci timp pentru exerciții fizice regulate, să ai o alimentație sănătoasă și să îți ridici picioarele deasupra nivelului inimii când stai jos sau în timpul somnului. Începe chiar astăzi să iei măsuri pentru a-ți menține picioarele sănătoase!
Aparat electrostimulare Compex Fit 5.0
Cizme pentru refacere si drenaj Compex Ayre