Durerea de umăr. Cauze, remedii și prevenire

Durerea de umăr. Cauze, remedii și prevenire

Durerea de umăr poate apărea la orice vârstă. Scurtă sau persistentă, puternică sau slabă, ascuțită sau dureroasă, aceasta poate fi rezultatul unei suprasolicitări banale sau poate semnala o afecțiune. Dacă te confrunți cu dureri, este important să consulți un specialist pentru a identifica cauza și a lua măsurile necesare.

Cauzele durerilor de umăr

Durerea de umăr este o senzație neplăcută sau dureroasă care apare în zona umărului și poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni, cum ar fi leziuni, inflamații sau boli degenerative. Simptomele pentru o durere umăr pot include rigiditate și slăbiciune musculară în zona umărului.

O durere umăr drept ce cauze include:

  • stilul de viață sedentar;
  • contracturi musculare;
  • solicitarea excesivă a aparatului articular (ridicarea de greutăți, sporturi profesionale);
  • postura incorectă;
  • leziuni și operații la nivelul articulațiilor;
  • vârsta de peste 50 de ani (regenerarea țesuturilor, în special a cartilajului, este afectată)
  • boli infecțioase și autoimune;
  • disfuncții ale glandelor endocrine, precum și modificări hormonale bruște (sarcină, menopauză)
  • predispoziție ereditară la boli ale sistemului musculo-scheletic.

De fapt, ambii umeri pot fi afectați în egală măsură și cauzele pot fi aceleași. Acum știi ce cauze poate avea și o durere umăr stâng. 

cauze durere umeri

Cum se manifestă durerea de umăr

Când zici “mă doare umărul când ridic mâna”, este evident că ceva nu este în regulă.  Durerea de umăr îți limitează de obicei în mod sever mobilitatea obișnuită. Datorită articulațiilor umerilor, brațele noastre au o libertate maximă de mișcare. Dar durerile de umăr fac dificilă chiar și pieptănarea și îmbrăcarea. Durerea de umăr provoacă disconfort atunci când faci exerciții fizice, când ridici o cutie grea sau când vrei să ajungi la raftul de sus al unui dulap.

Cum se manifestă durerea?

  • O durere sâcâitoare

Dacă aceasta crește odată cu mișcarea umărului, poate fi un semn de inflamație a articulației sau a unei contracturi musculare;

Dacă este însoțită de durere abdominală, tuse sau durere înjunghiată în piept, poate fi un semn de boală a unui organ intern;

Dacă durerea umărului stâng apare după efort fizic - acesta este un semn de boală coronariană;

Dacă apare în umărul drept după o masă, este o suspiciune de colecistită.

  • Durerea este acută:

Dacă se agravează la mișcarea umărului, este probabil să fie vorba de un tendon inflamat sau rupt;

Dacă se agravează la rotirea gâtului și este însoțită de junghiuri în umărul stâng și furnicături în brațe - aceasta semnalează o inflamație sau o afectare a coloanei cervicale.

Durerea de umăr poate fi unul dintre simptomele precoce ale unui infarct, deoarece inima și nervii care controlează umărul împărtășesc aceeași cale nervoasă și pot trimite semnale de durere și disconfort în aceeași zonă. Ai mare grijă la o durere umăr pre infarct!

La fel, dacă simți o durere de umăr când respiri, aceasta poate fi cauzată de o serie de afecțiuni, cum ar fi inflamația sau leziunea mușchilor sau a articulațiilor umărului, dar poate fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni pulmonare, cum ar fi pneumonie, pleurezie sau embolie pulmonară.

Boli asociate durerilor de umăr

Durerea de umăr poate fi asociată cu boli ale sistemului musculo-scheletal, ale sistemului nervos și cardiovascular, cancer și de alte procese. Acestea pot fi:

  • Artrita
  • Osteoartrita
  • Bursita
  • Capsulita
  • Periartrita brahială
  • Tendinita
  • Osteocondroza coloanei vertebrale cervicale
  • Calcificarea ligamentelor
  • Nevrita brahială și plexita brahială
  • Diverse tumori precum și boli ale organelor interne

Opțiuni de tratament și remedii pentru durerile de umăr

Dacă cauți un tratament pentru durerea de umăr, să știi că există mai multe. Fii conștient că durerea de umăr este un simptom care necesită atenție și poate indica mai multe patologii, așa că autotratamentul la domiciliu este acceptabil doar dacă ești deranjat de dureri minore. În acest caz, te pot ajuta:

Electroterapia și alte dispozitive în ameliorarea durerilor de umăr

Dacă durerea de umăr este de proveniență musculară sau articulară, contracturi sau dureri de articulație, aparatul de electrostimulare Compex vă poate ajuta în ameliorarea durerilor. Acesta are programe special concepute pentru decontracturare musculară și programe pentru tendinite și dureri articulare. Acesta fiind foarte ușor de folosit chiar în confortul casei Dvs., având pe ecranul aparatului sau în aplicația mobilă a acestuia toate informațiile necesare cum să îl utilizați. Un alt dispozitiv care vă poate ajuta în această situație, este și Venom Go de la Hyperice. Acesta este un dispozitiv revolutionar pentru termoterapie și masaj care poate fi purtat oriunde. Puteți alege dintre 9 combinații de căldură și vibrații pentru a ameliora durerile musculare într-o clipă. Pentru dureri inflamatorii ale umărului, recomandăm dispozitivul de crioterapie pentru umăr de la Hyperice, acesta este indicat atunci cînd aveți nevoie de terapie rece la nivelul umărului. 

electroterapie durere de umar

Prevenirea durerilor de umăr

Pentru a preveni apariția durerilor de umăr, este important să menții o postură corectă, să îți întinzi mușchii umărului înainte și după exerciții fizice, să eviți gesturile bruște care pot duce la leziuni și să acorzi o atenție deosebită ergonomiei locului de muncă, în special dacă petreci mult timp la birou sau în fața calculatorului.

Dacă suferi de dureri de umăr, este important să cauți ajutor medical și să urmezi tratamentul prescris de un specialist. Nu ignora durerea de umăr, ia măsuri preventive și ai grijă de sănătatea ta!

Scris pe 2023-03-06 0 53408

Scrie un comentariuScrie un raspuns

Arhiva blog

Ultimele comentarii

Nu exista comentarii

Cauta in blog

Anterior
Urmator

Nici un produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Platește